Kreirajte račun

Cylindri in polcylindri

“Vrhunec elegance”

Kot osnovni material za izdelavo cylindrov in polcylindrov uporabljamo polizdelke – polst iz dlake divjega zajca in dlake divjega ter domačega kunca.

Cena od 180,00 do 240,00 EUR

Cene klobukov so odvisne od kvalitete (kunčja ali zajčja dlaka) in teže osnovnega materiala, širine in oblike krajca (rob krajca odrezan ali zarobljen ali obrobljen), barve klobuka, zunanjih in notranjih trakov (usnje, blago,..), drugih dodatkov.

Za cylindre in polcylindre je površina klobuka obdelana:

 

  • gladko – brušena s finim brusnim papirjem. Za gladko obdelavo se uporablja kunčja dlaka.
  • melousine – kosmateno z grabilnim trakom in striženo na dolžino ca 4 mm. Za melousine obdelavo se uporablja zajčja dlaka.

 

Za zunanjo opremo cylindrov in polcylindrov uporabljamo razne rips trakove. Za notranjo opremo cylindrov in polcylindrov uporabljamo usnjene trakove in svileno podlogo. V vsak klobuk je všita etiketa s simboli za vzdrževanje. Klobuku je priložena obešanka s kratkimi navodili za vzdrževanje klobuka.

Cylindri in polcylindri so močno apretirani z naravno smolo šelak. Na voljo so velikostne številke klobukov od številke 54 do 61. Čas izdelave klobuka je približno sedem delovnih dni.

Back to Top