Kreirajte račun

Damski klobuki

“Barvita eleganca, ki vzbuja pozornost”

Kot osnovni material za izdelavo damskih klobukov uporabljamo polizdelke – polst iz dlake divjega zajca in dlake divjega ter domačega kunca.

 

Cena od 150,00 do 230,00 EUR

Cene klobukov so odvisne od kvalitete (kunčja ali zajčja dlaka) in teže osnovnega materiala, širine in oblike krajca (rob krajca odrezan ali zarobljen ali obrobljen), barve klobuka, zunanjih in notranjih trakov (usnje, blago,..), drugih dodatkov.

Za damske klobuke je površina klobuka obdelana:

  • gladko – brušena s finim brusnim papirjem. Za gladko obdelavo se uporablja kunčja dlaka.
  • velour – brušena s kožo morskega psa in strižena na dolžino 1,5 mm. Za velour obdelavo se uporablja mešanica zajčje in kunčje dlake.
  • melousine – kosmateno z grabilnim trakom in striženo na dolžino ca 4 mm. Za melousine obdelavo se uporablja zajčja dlaka.

Za zunanjo opremo damskih klobukov uporabljamo razne rips in druge trakove, tekstilno blago in odrezke polsti od oblikovanja klobukov. Za notranjo opremo damskih klobukov uporabljamo razne strech trakove, ki se lepo prilegajo obliki glave. V vsak klobuk je všita etiketa s simboli za vzdrževanje. Klobuku je priložena obešanka s kratkimi navodili za vzdrževanje klobuka.

Damski klobuki so apretirani z naravno smolo šelak. Na voljo so velikostne številke klobukov od številke 54 do 59. Čas izdelave damskega klobuka je približno pet delovnih dni.

Širok izbor polizdelkov, materialov za opremo klobuka in kalupov za oblikovanje klobuka, vam daje priložnost, da s pridihom vaše kreativnosti, izdelamo unikaten klobuk.

Back to Top