Kreirajte račun

Lovski klobuki

Kot osnovni material za izdelavo lovskih klobukov uporabljamo polizdelke – polst iz dlake divjega zajca in dlake divjega ter domačega kunca.

Cena od 80,00 do 120,00 EUR

Cene klobukov so odvisne od kvalitete (kunčja ali zajčja dlaka) in teže osnovnega materiala, širine in oblike krajca (rob krajca odrezan ali zarobljen ali obrobljen), barve klobuka, zunanjih in notranjih trakov (usnje, blago,..), drugih dodatkov.

Za lovske klobuke je površina klobuka obdelana:


  • neobdelana površina. Za neobdelano površino se uporablja kunčja dlaka.
  • gladko – brušena s finim brusnim papirjem. Za gladko obdelavo se uporablja kunčja dlaka.
  • velour – brušena s kožo morskega psa in strižena na dolžino 1,5 mm. Za velour obdelavo se uporablja mešanica zajčje in kunčje dlake.

 

Za zunanjo opremo lovskih klobukov uporabljamo svileno ali volneno vrvico. Za notranjo opremo lovskih klobukov uporabljamo strech trak, ki se lepo prilegajo obliki glave in za svečane klobuke umetno ali pravo usnje ter podlogo. V vsak klobuk je všita etiketa s simboli za vzdrževanje. Klobuku je priložena obešanka s kratkimi navodili za vzdrževanje klobuka.

Lovski klobuki so apretirani z naravno smolo šelak. Klobuki z neobdelano in gladko površino so lahko tudi impregnirani – vodoodbojni. Na voljo so velikostne številke klobukov od številke 53 do 61. Čas izdelave lovskega klobuka je približno pet delovnih dni.

Notranjost klobuka s podlogo svetle barve in logotipom v sredini

Notranjost klobuka s podlago

Notranjost klobuka brez podlage z logotipom jelena in listkom z podatki o izdelku

Notranjost klobuka brez podlage

črna neobdelana površina klobuka

Neobdelana površina klobuka

zelena tkanina kosmate površine

Kosmata površina klobuka

zelena tkanina gladko brušena

Gladko brušena površina klobuka

Back to Top