Kreirajte račun

Moški klobuki

“Pika na i vašemu stilu oblačenja”

Kot osnovni material za izdelavo moških klobukov uporabljamo polizdelke – polst iz kunčje dlake.

Cena od 90,00 do 150,00 EUR

Cene klobukov so odvisne od kvalitete (kunčja ali zajčja dlaka) in teže osnovnega materiala, širine in oblike krajca (rob krajca odrezan ali zarobljen ali obrobljen), barve klobuka, zunanjih in notranjih trakov (usnje, blago,..), drugih dodatkov.

Za moške klobuke je površina klobuka obdelana:

  • gladko – brušena s finim brusnim papirjem.
  • antilop (žamet)- brušena z grobim brusnim papirjem

Za zunanjo opremo moških klobukov uporabljamo razne rips, usnjene in tekstilne trakove. Za notranjo opremo moških klobukov uporabljamo razne strech trakove, ki se lepo prilegajo obliki glave in trakove iz pravega in umetnega usnja. V notranjosti klobuka je lahko svilena podloga. V vsak klobuk je všita etiketa s simboli za vzdrževanje. Klobuku je priložena obešanka s kratkimi navodili za vzdrževanje klobuka.

Moški klobuki so lahko bolj ali manj močno apretirani z naravno smolo šelak. Lahko so impregnirani – vodoodbojni. Na voljo so velikostne številke klobukov od številke 53 do 61. Nekateri modeli od velikostne številke 48 (otroški). Čas izdelave moškega klobuka je pet do sedem delovnih dni.

Širok izbor polizdelkov, materialov za opremo klobuka in kalupov za oblikovanje klobuka, vam daje priložnost, da s pridihom vaše kreativnosti, izdelamo unikaten klobuk.